Terveisiä Sateenkaaresta

Kesäiset terveiset koululta! Tällä kertaa blogia kirjoittelen minä, Kerttu Patteri. Olen koulullamme ohjaajana yhdessä Joonaksen ja Maritan kanssa, ja vastaan iltapäivätoiminta Sateenkaaren touhuista. Kesäkuu on ohjaajalle vallan sopivaa aikaa muistella kulunutta lukuvuotta, tuuletella ja pestä leluja ja välineitä sekä suunnata ajatukset jo kesän jälkeen häämöttävään Sateenkaaren toimintavuoteen. Sateenkaaren toimintahan on osa Jyväskylän kaupungin iltapäivätoimintaa, eli jälkkäriä. Meillä toimintaa kutsutaan omalla nimellä; Sateenkaari. Sateenkaaren ohjaajina hääräilemme yhdessä Marita Ahosen kanssa. 

Miltä siis näytti Sateenkaaren lukuvuosi 22-23? Ainakin se sisälsi paljon vapaata leikkiä, pelailua, retkeilyä ja luonnon ihmettelyä, jalkapalloa, hyppynarulla hyppimistä sekä kaveritaitojen tutkimista ja harjoittelua niin pöytäteatterin avulla kuin arkisissa tilanteissakin. Ihmeteltiin etanoita, rakennettiin majoja, tehtiin intensiivisesti lumihommia ja koristeltiin tilaamme erilaisin askarteluin. Läksytkin hoidettiin yhdessä kuntoon välipalaa ja tarinahetken rauhoittumisen hetkiä unohtamatta. Ohjaajina saimme olla todistamassa hienoja tilanteita, kun joku oppi hyppäämään narua, yksi jakoi kaverille omasta rakkaasta rakennelmastaan rakennusosia, toinen uskalsi kertoa tunteistaan ja joku löysi uuden ystävän. Vauhdikkailta tilanteilta ja tunteen purkauksiltakaan ei luonnollisesti vältytty, kun soviteltiin erimielisyyksiä ja käsiteltiin yhdessä arjen pettymyksiä. Opeteltiin sanomaan ei kun sen aika on ja lähtemään mukaan toisen ehdotukseen, kun sen aika puolestaan on. Vuoden aikana tuli siis tutustuttua puolin ja toisin, niin lapsiin, vanhempiin kuin meihin ohjaajiin ja elettyä tavallista arkea yhdessä. Ohjaajana saan olla valtavan kiitollinen tämän vuoden kokemuksista meidän koulun pienten koululaisten kanssa.  

Kesän jälkeen saamme jatkaa iltapäivien viettoa Sateenkaaressa jo tutuksi tulleiden, syksyllä jo toppuluokkalaisten lasten kanssa. Hienoa on se, että saamme toivottaa tervetulleiksi myös uudet eppuluokkalaiset ja ottaa heidät mukaan leikkeihimme ja touhuihimme. Viime syksynä Sateenkaareen rantautui ruskea pupu, josta tuli lelumaskottimme, ja jolle lapset antoivat nimen Sulo Maailmanmatkaaja. Kesän tullen Sulo päätti jatkaa tutkimusmatkaansa eteenpäin kohti uusia seikkailuja. Kukahan Sateenkaaren touhuja ensi syksynä seuraileekaan? Se jää nähtäväksi, kun elokuussa aloitetaan koulu ja samalla Sateenkaari. Lämpimästi tervetuloa uudet eput ja jo tutut toput! Katsotaan, mitä yhdessä syksyn tullen keksimmekään… Mutta ensin nautitaan kesästä, olkoon se meille kaikille aurinkoinen, lämmin ja kaikin puolin hyvä! Nähdään elokuussa! 

Kesäterveisin, 

Kerttu Patteri, Sateenkaaren vastuuohjaaja