Maailmanpuun maailma

Jyväskylän kaupunginkirjastolla on joulukuun ajan päässyt tutustumaan Jyväskylän steinerkoulun oppilaiden kädentaitoihin Maailmanpuu-näyttelyssä.

Näyttelyn eräänlaisena keskipisteenä on paperista toteutettu suurikokoinen Maailmanpuu, johon näyttelyvieraat voivat kirjoittaa omia ilmastolupauksiaan. Niitä onkin kertynyt muutamassa viikossa mukava määrä. 

Ja millaisia lupauksia Maailmanpuu on tähän mennessä kerännyt? Paljon arkeen liittyviä pieniä tekoja, joilla kukin meistä voi vaikuttaa omalta osaltamme ympäristömme tilaan. Lupauksista löytyy kierrätystä, jalan ja pyörällä liikkumista, linja-autolla kulkemista, bioautoilua ja roskien poimimista luonnosta sekä laajemminkin ympäristöstä huolehtimista. Hyviä keinoja pienempien ja isompien arkeen aktiivisesta osallistumisesta itsemme ja ympäristömme huolehtimiseen. 

Ympäristöarvojen vaaliminen, luontosuhteemme kehittäminen ja aktiivisuus elinympäristömme hyvinvoinnin edistämiseksi ovat vahvasti olleet osa Jyväskylän steinerkoulun toimintaa kuluneen vuoden aikana ja tulevaisuus tuo tullessaan yhä enemmän suuntautumista näihin arvoihin. 

Elämänpuu-näyttely on auki 29.12. saakka ja sieltä voi käydä poimimassa vinkkejä itselleen, mutta myös jättää ideoita ja ajatuksia meille muille. Samalla voi katsella, millaisia taideteoksia syntyy steinerkoulun eri-ikäisillä oppilailla.  Rauhaisaa joulun aikaa maailmanpuun juurelta toivottaa Jyväskylän steinerkoulun väki!