Teemaviikko 18.3.-22.3.2019

Tänä vuonna tulee 100 vuotta siitä, kun maailman ensimmäinen steinerkoulu perustettiin. Nyt kouluja on noin 1100 ja päiväkoteja melkein 2000, yli 80 maassa, kaikissa maanosissa, ympäri koko maailman. 

Kaikki maailman steinerkoulut osallistuvat juhlavuoden viettoon. Vuoden maailmanlaajuiseksi yhteiseksi teemaksi on valittu Bees & Trees. Koko steinerpedagogiikan kenttä haluaa nostaa esille luonnon monimuotoisuuden vaalimisen. Steineryhteisön lahja maailmalle ovat monet teot pölyttäjien ja luonnon hyväksi.  

Ympäri maailmaa järjestetään erilaisia tempauksia ja tapahtumia. Maailman kouluissa kerätään maratonkilometrejä, jotka riittäisivät kiertämään koko maapallon ympäri. 100-vuotiasta koululiikettä juhlistetaan myös juhlasävellyksin, jotka saavat kantaesityksensä Waldor100 –juhlallisuuksissa. Suomen juhlasävellyksen on lupautunut säveltämään entinen steinerkoululainen, muusikko Lauri Porra. Teos saa kantaesityksensä syksyllä Waldorf100 –juhlavuoden pääjuhlassa. 22.5.2019 Suomen steinerkoulujen yläkoululaiset ja lukiolaiset kokoontuvat Helsinkiin yhteiseen tapahtumaan. Sinne matkaavat meidänkin koulumme oppilaat luokilta 7-9. 

18.-22.3.2019 koulussamme toteutetaan monialaisten oppimiskokonaisuuksien viikko, jonka aiheina on kirjallisuus ja Waldorf100 –juhlavuosi ja sen teemat. Viikon jokaisella päivällä on aiheeseen liittyen oma teemansa: maanantai on sanataiteen päivä, tiistai kirjan päivä, keskiviikko mehiläispäivä ja torstai metsän päivä. Perjantaina viikon aikana tehtyä, koettua ja opittua kootaan yhteen. Oppilailla oli mahdollisuus osallistua viikon ideoimiseen. Osa viikon toiminnoista toteutetaan sekaryhmissä, jotka muodostetaan yli luokkarajojen. Viikon aikana saamme koululle myös mielenkiintoisia vieraita. Viikon aikana kannattaa seurata koulun Facebookia ja Instagramia! Yhteenveto viikon tapahtumista ilmestyy tänne blogiinkin varmasti aikanaan.